Bed & Breakfast in Figueiró dos Vinhos

 

Yogaweken

Quinta da Valada verzorgt verschillende yogaweken per jaar, deze staan in het teken van yoga, mindfulness & gezonde voeding. Yoga heeft een positieve invloed op lichaam en geest, het kan daarom je leven enorm verrijken. Mindfulness helpt je om bewust in het leven te staan en te luisteren naar de signalen van je lichaam. Gezonde voeding beïnvloedt je stemming op een positieve manier en zorgt ervoor dat je je goed voelt. De combinatie van deze drie helpt je om in balans te blijven.

Al onze weken zijn kleinschalig, maximaal 8 personen. Zo kunnen we iedereen voldoende aandacht geven. Iedereen is welkom, ongeacht ervaring, conditie of leeftijd. Afgestemd op het moment van de dag, worden er verschillende vormen van yoga gegeven. Alle yoga lessen zullen worden gegeven door gekwalificeerde yogadocenten. 

 

Mindfulness
Letterlijk betekent mindfulness ‘met aandacht zijn in het hier en nu’. Even stilstaan bij het moment en bij jezelf, met volle aandacht voor wat er is. Deze levensinstelling kan je helpen het huidige moment te accepteren, of het nu prettig of minder prettig is. Leer hoe je ’mindful’ in het leven kan staan zodat je lichaam spanning en stress herkent en ernaar gaat luisteren. Of het nu gaat om hoe je je leven indeelt, omgaat met je vrienden, familie en collega’s of bijvoorbeeld je eetpatroon: door stil te staan bij het moment, leef je je leven op een gezondere manier die beter bij jou past. Tijdens de yogaweken wordt er dagelijks aandacht besteed aan meditatie. 

 

Gezonde voeding
Lekker én gezond eten gaan heel goed samen, dat ervaren wij zelf iedere dag. Bewust kiezen voor gezond eten maakt het leven zo veel leuker! Door elke dag simpele, gezonde keuzes te maken breng je grote veranderingen aan in je leven. 

Koken doen we vegetarisch en met zo veel mogelijk verse, biologische producten uit onze moestuin. Ook gebruiken we lokale en seizoensproducten. Fijn voor je lichaam, geest én het milieu. Daarnaast kiezen we voor volle granen, peulvruchten en veel verse groenten, fruit en kruiden. Wat je eet beïnvloedt direct hoe je je voelt. Negatief óf positief. Ontdek tijdens een yogaweek zelf wat dit met je doet!

 

 

Yoga stijlen:

Hatha Yoga leert je je lichaam en adem te beheersen door diverse yogahoudingen en ademhalingstechnieken. Je lichaam wordt soepeler en het vermindert stress. Hatha yoga is een vrij rustige vorm van yoga.


Yin Yoga
 is een statische, bijna meditatieve vorm van yoga waarbij de houdingen langer worden aangehouden om zo bindweefsel en gewrichten te versoepelen. Verken je grenzen in een rustig tempo en voel je energie weer vrij stromen door je lichaam.

Flow Yoga is een rustige, maar intensieve vorm waarbij de houdingen in elkaar overvloeien op het ritme van de ademhaling. Qua intensiteit zit het tussen hatha yoga en power yoga in. Het kalmeert je geest, versterkt je spieren en zorgt dat je opgaat in het moment.

Power / Vikasa Yoga is een zeer intensieve vorm waarbij de houdingen in elkaar overvloeien op het ritme van de ademhaling. Het kalmeert je geest, versterkt je spieren en zorgt dat je opgaat in het moment. Vikasa yoga is specifiek gebaseerd op fysieke kracht en versterking van de core en gaat een stap verder dan power yoga (niet voor beginners).