YOGA vakanties in Portugal Email: info@quintadavalada.com   ☏+316-55358845
      DutchEnglish

Over ons

Toen wij elkaar voor het eerst zagen deelden we onze dromen met elkaar. Het was bijzonder dat we allebei graag in Portugal wilden wonen. Daarom zijn we in juni 2016 met de camper naar Portugal vertrokken en hebben we verschillende mooie plekken bezocht. Deze plek stal ons hart, we waren direct verliefd. Nu mogen wij ons de trotse eigenaars noemen van deze Quinta. Het is daarom niet verwonderlijk dat we iedereen uitnodigen te genieten van het leven en te gaan voor wat je het allerliefste wil doen. Het is ons gelukt, dus jij kunt het ook. 
 
Marijn: Waar ik gelukkig van wordt? Rust en ruimte, en alle mogelijkheden die daarbij horen. Zoals naar een prachtige heldere sterrenhemel kijken ‘s avonds voor je gaat slapen. Het hebben van je eigen groentetuin, en dus gezonde voeding uit eigen tuin. De vele fruitsoorten die wij hebben, meer dan 50 verschillende soorten geeft zo een rijkdom. Ook grotendeels zelfvoorzienend te zijn was in Nederland bijna niet mogelijk. Nu geniet ik extra van de kippen, de katten en meer van elkaar.   

Ik kijk ernaar uit om voor de tuin te zorgen, alles te onderhouden, klusjes te doen en natuurlijk gasten te ontvangen.


Lia: Na vele reizen wist ik zeker dat ik een eigen bedrijf wilde. Zoveel combi’s komen in dit bedrijf samen. Buiten leven, yoga, mensen in de watten leggen en reizigers ontvangen. Uit de dagelijkse sleur stappen in Nederland heeft me altijd goed gedaan. In Portugal een nieuwe taal leren en een nieuwe cultuur vind ik erg spannend maar ook erg uitdagend. Ik bruis van de energie en breng dit graag over, deel mijn passie over yoga en wandel graag samen door de tuin met Marijn en onze katten.  

Sfeer en Visie

Onthaasten en ontmoeten (van jezelf)
Quinta da Valada is een plek waar je bij kunt komen van de drukte die veel van ons ervaren in het dagelijkse leven. Disconnect met de buitenwereld en connect met jezelf. Opladen van de innerlijke batterij. Dit is wat we dagelijks doen voor onze telefoon maar helaas niet met ons lichaam en geest. Hier kan en mag je echt tot rust komen.

Ecologisch en biologisch
Quinta da Valada hecht veel waarde aan het ecologisch omgaan met de natuur. Afval wordt ter plekke gescheiden. We hebben een eigen groenten- en kruidentuin. Pak een mandje en ga op reis in de tuin waar je je ´boodschappen´ kunt doen. Op het terrein staan vele soorten fruitbomen en olijfbomen. In de maaltijden die wij serveren tijdens de yogaweken worden veelal producten uit eigen moestuin verwerkt.

De warmwatervoorziening werkt volledig op zonne- energie. Het gehele huis beschikt over centrale verwarming, die verwarmt wordt door het speciale kachel systeem, schijnt de zon wordt het water verwarmt door de zon, regent het, stoken we de kachel op om het water te verwarmen. Hiervoor gebruiken we de bomen van ons eigen bos.

Openheid en mindfulness
De kwaliteit van leven hangt niet alleen af van materieel welzijn. Het heeft vooral te maken met jezelf optimaal kunnen ontplooien en doen wat je graag wilt doen. Door rust te creëren in je hoofd maak je een innerlijke reis naar je hart. Dromen waar maken, dit laten wij zien, hierdoor merken wij dat er veel positiviteit en kracht gegeven wordt op deze bijzondere plek.

Of we spiritueel zijn?
Graag zien we dat je je op Quinta da Valada vrij en ontspannen voelt en dat je lekker jezelf kunt zijn. Voor ons is “spiritualiteit ervaren” dat je het nu-moment met aandacht beleeft en dat je de werkelijkheid accepteert zoals die is. Of je deze momenten ervaart tijdens een wandeling, bij yoga / meditatie of tuinieren, dat is aan jou.

Delen is ons motto.
Waarom zou je niet de kwaliteiten benutten van mensen die dit willen? Zoals Francisco uit Brazilië, die heeft geholpen deze website online te krijgen. Tina en Steve, twee wereldreizigers uit Australië die muurtjes gemetseld hebben, deuren geschilderd en hun kookkunsten met ons hebben gedeeld. Peter die in de tuin aan de slag is gegaan, heel veel werk heeft verzet door alle paden weer begaanbaar te maken en allround klusjes voor ons heeft gedaan. 

Mocht jij interesse hebben om bij ons vrijwilligerswerk te komen doen, neem dan contact met ons op.

DutchEnglish