YOGA vakanties in Portugal Email: info@quintadavalada.com   ☏+316-55358845
      DutchEnglish

Activiteiten

Boek een heerlijke (privé-) yogales, ademsessie of huur een van onze mountainbikes. De omgeving leent zicht perfect om lekker te wandelen. Kort of lang. We hebben uitgezette wandelroutes beschikbaar.

Figueiró dos Vinhos

is het dorp waar wij wonen. Dit is met een wandeling van ongeveer 25 min te bereiken. Hier vind je alles wat je van een dorp mag verwachten. Een bank, pinautomaat, postkantoor, ziekenhuis, twee grote supermarkten, bakker, slager en genoeg leuke plekjes om een kopje koffie te drinken met een echte Portugese lekkernij, Pastel de Nata. Tevens leuke restaurantjes waar je lekker kunt eten. Elke zaterdag is er een traditionele lokale markt in Figueiró. Ook in de omgeving zijn verschillende leuke marktjes om te bezoeken.

Directe omgeving

In de buurt zijn genoeg plekjes om te zwemmen, de zogenoemde Praia Fluvials: aangelegde zwemgelegenheden op hele mooie bijzondere plekjes zoals Aldeia Ana de Aviz en Fragas de São Simão. Het grootste outdoor wave pool ligt op 18 minuutjes rijden, Praia das Rocas. Ook ligt het schoonste stuwmeer van Europa op 15km afstand van onze quinta.

Heerlijke zwemplakjes op 10km van ons huis, Fragas de São Simão
Fragas de São Simão
Fragas de São Simão
Fragas de São Simão
Fragas de São Simão
Casal de São Simão
Figueiró dos Vinhos
Figueiró dos Vinhos
Tomar Convento de cristo
Portugese azulejos- tegeltjes
Aquaduct Tomar
Klooster van batalha
Coimbra
Coimbra

Omgeving

Casal de São Simão is onderdeel van de Aldeias do Xisto (leistenen) dorpen, zeker een bezoek waard.

In de omgeving zijn er veel leuke dorpjes en steden te bezichtigen. Zoals Penela (25min) waar je een mooi kasteel kunt vinden.

Tomar (40min) staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Een provinciestad met een prachtig klooster: het Convento do Cristo een prachtige tuin en leuke terrasjes en goede restaurantjes.

Coimbra (40min) is een studentenstad met een wereldberoemde universiteitsbibliotheek, één van de oudste van Europa. Verder een prachtig historisch centrum en een grote botanische tuin van 230 jaar oud. Ook zijn er genoeg winkels mocht je de behoefte hebben om te winkelen.

De zee ligt op een klein uurtje rijden (55min). Je kunt dan met je voeten al in het verkoelende water staan. Wellicht wil je naar een grote toeristische badplaats dan kan je naar Figueira da foz. Je staat dan op een van de breedste stranden van Europa.

Conimbriga (45min) is bekend om een van de grootste Romeinse opgravingen van Portugal.

Castelo Branco (70min)is een van de grotere plaatsen in het binnenland, een bezoek aan het kasteel is de moeite waard.

Batalha (65min) staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en is bekend om de kloosterkerk in gotische stijl die gebouwd werd ter ere van de overwinning van de Portugezen op de Castilianen.

DutchEnglish