Bed & Breakfast in Figueiró dos Vinhos
      DutchEnglish

We gaan er tegenaan!

13 Jan

We gaan er tegenaan!

Het is 13 januari 2017, ik zit buiten met een vest aan in de zon deze blog te typen. Ik heb net gelezen dat er een dik pak sneeuw is gevallen in Nederland en dat eigenlijk het hele land weer in rep en roer is. Tja want het weer dat is toch echt iets waar wij Nederlanders ons de hele dag mee bezig kunnen houden…
 
Ik typ 13 januari! Jeetje zeg, dat wil zeggen dat wij inmiddels alweer meer dan 2 maanden in Portugal wonen. Het is toch te gek!… dat de tijd zo vliegt, ook hier!
 
Het heeft nogal wat voeten in aarden gehad om ook daadwerkelijk te tekenen voor het huis. We woonden er al een tijdje maar officieel was het niet van ons. Tig keer is de datum verzet. Nee morgen tekenen we, ohnee toch niet.. Het had echt een hele dramatische ‘Ik Vertrek’ soap kunnen worden… Ik zie het al voor me…
 
‘’Hoe heeft dit jonge stel zulke beslissingen kunnen nemen! Ze vliegen naar Portugal waar ook hun inboedel al snel zal arriveren. Maar het huis is nog niet van hun. Oei oei oei wat een drama! Hoe zullen ze het gaan doen, kan de vrachtwagen wel bij het huis komen en kan de inboedel wel op zijn plaats gezet worden. Moet er een loods gehuurd worden? Ze geven al geld uit aan het huis door te verbouwen en het huis is nog niet van hun…worden ze bedonderd, gaat dit wel goed komen’’…….
 
Wij hebben vanaf dag 1 ons geen zorgen gemaakt. Alles liep gesmeerd, oké het tekenen bleef uit… vertrouwen hebben. Zo werd er getekend voor het huis op 20 december 2016.
 
Wat hebben we al hard gewerkt, zeker de eerste dagen en weken. De grote verhuizing wat een bijzondere rit was voor de top chauffeurs Jeroen en Sabine. Wat hebben we lopen knallen met Els en Henk die met ons mee waren gevlogen. Ook met onze vrijwilliger Peter zijn we reuze blij mee geweest. Veel is er in de tuin verbeterd en hele terrassen zijn schoongemaakt. Tevens hebben we bezoek gehad van ‘het schuurteam’, Isis, Daniella, Jessica en Koen. De deuren en kozijnen zijn allemaal geschuurd en afgedaan. Topperssss, Wauw wauw wauw, zo gaaf.
 
De kerstdagen en oud & nieuw hebben we lekker samen gevierd. Even rust inbouwen Al stond er onverwachts bezoek op de stoep! Whatttttt Ron en Mirella hadden ons verrast en verbleven 2 daagjes bij ons 🙂 Daarna echt even rust voordat we weer overspoeld worden met hulptroepen. Want wauw wat heeft de crowdfunding toch goed gedaan. Mensen zijn spontaan in actie gekomen en tickets gaan boeken. De mouwen omhoog om dit varkentje te wassen. Niet te vergeten dat we financiële bijdrages hebben gekregen om dit alles mogelijk te maken. Dit is onbeschrijfelijk hoe blij we hiermee zijn. We gaan er dan ook vanuit dat ons huis een huis en plek wordt voor ons allemaal. Hier zijn wij het samen heel duidelijk over eens, Quinta da Valada is leuk, maar oh zo veel leuker om er samen van te genieten. Dat is ons doel en ons streven. Een thuis voor iedereen.
 
De aankomende maanden staat er veel op de planning. Muren worden afgebroken, badkamers worden aangelegd, keukens worden bijgeplaatst. Genoeg te doen. Ook in de tuin gaat veel gebeuren, een yoga platform word gebouwd, een bar bij het zwembad een massage hutje en ga zo maar door. Eerst gaan we alle sinaasappels persen, ik denk dat het er duizenden zijn….zodat we verse jus hebben voor de komende maanden.
 
De nieuwe website (deze website!) word gebouwd, de teksten gaan geschreven worden, foto’s moeten gemaakt worden en de eerste yogaweken worden gepland. Onze streef datum, 1 juni 2017 opent Quinta da Valada haar deuren. Whoop whoop en wij kunnen niet wachten!
 
Heel veel liefs M en L

Comments on Facebook

DutchEnglish