Bed & Breakfast in Figueiró dos Vinhos
      DutchEnglish

26 Apr

Simpel klusje…toch?

Heb jij weleens verbouwd? Heb jij enige idee van schilderwerk? Nou ik had het niet…En dus gebeurde dit: Li, wil je alle deuren geschilderd hebben? Ja tuurlijk schat. Ah oké, je weet wel dat dit heel veel werk is? Ik antwoordde, mmm komt goed. En zo geschiedde het schilder avontuur. 

Het schuurteam van december had een groot begin gemaakt. Kozijnen en deuren werden geschuurd. Inmiddels moesten er 14 deuren en 16 kozijnen geschuurd en geschilderd worden. 

Ik als semi professional dacht, schuren, schilderen en voila, klaar. 

Inmiddels weet ik beter, al het beslag moet er af, dit moet in zakjes gedaan worden, bij de juiste deur…dan alles grondig schuren, afnemen met een doekje, ontvette en afdrogen. Dan de grondlaag erop zetten…hooo wacht, er moet natuurlijk afgeplakt worden! Dus eerst een rolletje vinden in de 35 dozen met bouwspullen. En tappen maar. Inmiddels komt er van alles tussendoor en is het een week verder…De bouwvakkers hebben slijptollen gebuikt en dus moet de deur opnieuw afgenomen worden… 

Oké check, afgenomen afgeplakt. Alles in de aanslag, grondverf, roerstokje, verfbakje, rolletje, kwast. Gas erop. Verven maar. 
Na dit avontuur…Wachten het moet drogen. 

De cyclus begint opnieuw, dit keer licht schuren, afnemen, droogmaken en 1ste laag verf erop. Natuurlijk met een andere kleur en dus, nieuw stokje, nieuw bakje, nieuwe roller nieuwe kwast… 

Je zou zeggen, simpel. Nou we krijgen nogal wat hulp en deze lieve mensen slapen liever met een deur in hun kamer en hebben ook liever een deur in de badkamer. En dus beslag er weer terug op, zakje zoeken, booormachine pakken (lees zoeken)…. 

Oh ja had ik al verteld over de 2de laag? Na laag 1 is het wachten…Drogen. Dan is ronde 2 aan de beurt.
Licht opschuren, afnemen, verf in de aanslag, nieuwe kwast en nieuwe roller want je snapt dat die andere is uitgedroogd! Jaja ook met een zakje er omheen en netjes weggelegd…De temperatuur is hier al lekker warm en de weken vliegen voorbij dus de verf droog gewoon uit. Dus nieuwe roller, nieuwe kwast, nieuw bakkie en hoppa laag 2! 

Had ik verteld dat je de deur maar aan 1 kant tegelijkertijd kan schilderen…Dus dat het aanvoelt of dat je geen 14 maar 28 deuren moet schilderen? 
Dat sommige deuren 10 ruitjes hebben aan de voorkant en dat je alleen met afplakken al een voormiddag bezig bent…Dat ook deze deur aan de andere kant afgeplakt moet worden en dat daar dan ook 10 ruitjes zitten 

Inmiddels is het april en zijn we een heel eind op weg. En ik moet zeggen…Nee ik heb geen spijt. De kleur is tegek en het is al het werk waard! 

#weetwaarjeaanbegint #schilderen

We hebben inmiddels al verschillende boekingen binnen gekregen en dus begint de zomer vorm te krijgen. We kunnen niet wachten. Zien we jouw deze zomer? 

Liefs Marijn en Lia 

Comments on Facebook

DutchEnglish