Bed & Breakfast in Figueiró dos Vinhos
      DutchEnglish

Het voorjaar bruist

14 Apr

Het voorjaar bruist

Het is ochtend, de quinta ontwaakt en we lopen in stilte naar het balkon. Samen met onze vrijwilligers rollen we de mat uit en beginnen we met een heerlijke yogasessie. Heerlijk op het balkon, daar waar het mooiste uitzicht te zien is. Met een dikke smile op ons gezicht gaan we naar beneden en maken we een gezond havermout ontbijt klaar. We bespreken de dag en de zon schijnt al flink….de dag begint…Welkom op Quinta da Valada!  

De laatste dagen stijgt de temperatuur naar ruim 36gr in de zon! Is dit de voorzomer?
Na maanden geen kachel te hebben gehad in het huis is dan eindelijk ons geweldige nieuwe systeem geïnstalleerd. Een grote houtkachel waar de gasten heerlijk omheen kunnen zitten tijdens de koudere avonden. Tevens verwarmt de kachel de radiatoren en zal het in huis aangenaam warm zijn. De zonnepanelen zorgen voor het warm water als we douchen. Wat een geweldig systeem, al zitten we al bijna 2 weken elke avond buiten!

De bouwvakkers die zijn af en toe geweest en hebben toch al behoorlijk wat werk verzet. Er is al zoveel veranderd in het huis, de contouren van de nieuwe studio wordt zichtbaar en het appartement krijgt vorm. Whoop Whoop!

De eerste boekingen binnen gekomen, zo leuk! Wat een vertrouwen en wat een boost geeft dit.

Sinds de laatste blog zijn er zoveel mensen hier geweest. De een kwam om elke avond een lekkere maaltijd voor ons neer te zetten, de andere om mee te helpen kleuren te bepalen. Of de handen werden uit de mauwen gestoken en werd er flink hard gewerkt!

De tuin is helemaal aan het exploderen met de meest gave bloemen en savonds op het terras wordt je verrast door heerlijke geuren. De verse geperste jus ´d orange is nu pas echt lekker van smaak, in december waren ze toch echt nog niet rijp…al was ik daar toen heilig van overtuigd. Oranje, dus rijp!
De amandelen en vijgen hangen al aan de boom. Ik kan niet wachten om er jam van te maken of lekker van te snoepen…dit keer wacht ik rustig totdat ze echt rijp zijn. Geduld…
De moestuin is aangeplant en nu is het water geven, liefde geven en wachten….

Ook de kippen zijn tevreden met hun ´hok´. Ze gingen nogal eens de hort op om het land van de buurman om te ploegen. Tja het gras van de buurman lijkt nu eenmaal groener en de zaadjes zijn echt lekkerder… Wij willen onze buurman te vriend houden want die zaait zich suf. Inmiddels hebben ze rust gevonden in hun eigen vrije scharrel gebied.

We klussen lekker verder, we kijken uit naar alle mensen die ons komen helpen voor de ´Grand Opening´ 1 juni.
Natuurlijk nodigen we jouw uit mocht je nog geen vakantie plannen hebben…. wij weten een top plek!

Wie weet tot snel,

Liefs
Marijn en Lia

Comments on Facebook

DutchEnglish